Veselin Simonović izabran za direktora “Blica”, Marko Stjepanović novi glavni urednik

Izvor: Telegraf.rs, 15.Dec.2014, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselin Simonović izabran za direktora “Blica”, Marko Stjepanović novi glavni urednik

Veselin Simonović će biti odgovoran za razvoj "Blica" i biće mentor timu mladih urednika integrisane redakcije

Kompanija Ringier Axel Springer saopštila je da će od 15. januara 2015. godine novi glavni urednik integrisane redakcije biti Marko Stjepanović (40). Dosadašnji glavni urednik Veselin Simonović (56) postaje direktor “Blica”, dnevnih novina i internet portala u Srbiji, u vlasništvu kompanije Ringier Axel Springer.

Na novoj poziciji, Simonović >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << će biti odgovoran za razvoj “Blica” i biće mentor timu mladih urednika integrisane redakcije. Veselin Simonović je na mestu glavnog urednika “Blica” od 1998. godine, a od oktobra 2010. je bio glavni urednik integrisane redakcije.

Marko Stjepanović se pridružio redakciji dnevnih novina “Blic” 1998. godine kao novinar. Vodio je redakciju dnevnih novina “24 sata”, besplatnih dnevnih novina u Srbiji i bio glavni urednik svih internet izdanja u kompaniji. Dugi niz godina bio je glavni urednik “Blica nedelje”, a za zamenika glavnog urednika integrisane redakcije imenovan je u oktobru 2010. godine.

Foto: Tanjug/Nenad Milošević

Od 1. januara 2015. godine, u skladu sa ovim promenama, Tijana Bajović (34) postaje izvršni direktor kompanije Ringier Axel Springer. Na ovoj poziciji ona će biti odgovorna za strateški razvoj i operativno poslovanje kompanije. Tijana Bajović je deo tima od 2006. godine a od 2011. godine je na poziciji zamenika generalnog direktora kompanije.

Mark Dekan, glavni izvršni direktor kompanije Ringier Axel Springer Media AG izjavio je da se zahvaljujući Veselinu Simonoviću, “Blic” razvio u vodeće dnevne novine u Srbiji.

- Veselin je uvek branio principe nezavisnog i kritičkog novinarstva i služio kao uzor mnogim generacijama novinara. Sa novim ovlašćenjima će biti u mogućnosti da još efikasnije obavlja ovaj važan posao na poziciji direktora “Blica”. Takođe, čestitam Marku Stjepanoviću na novoj ulozi i želim mu uspeh u budućem radu – rekao je Dekan.

Foto: Tanjug/Nenad Milošević

Jelena Drakulić-Petrović, generalni direktor kompanije Ringier Axel Springer Srbija, izjavila je da joj je drago što je Simonović nakon 17 godina na čelu redakcije prihvatio ponudu menadžmenta da preuzme i biznis ulogu u vođenju “Blica”.

- Želim mu sreću i uspeh na novoj funkciji. Verujem da će Marko Stjepanović nastaviti tradicionalno dobru, relevantnu i jaku uređivačku politiku “Blica” koja će donositi dobre rezultate u pogledu tiraža štampanog izdanja i posećenosti internet portala – izjavila je Drakulić-Petrović.

(Telegraf.rs / Blic)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.