Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Dec.2014, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verski lideri potpisali deklaraciju protiv ropstva

Predstavnici nekoliko religija potpisali su danas u Vatikanu deklaraciju o iskorenjivanju "modernog ropstva" i šverca ljudi do 2020. godine, saopštio je Vatikan.

Deklaracija kvalifikuje moderno ropstvo, koje pogađa 36 miliona ljudi, kao zločin protiv čovečnosti.

Papa Franja osudio je "užasnu pošast sadašnjice" navodeći da moderno ropstvo postoji u svim životnim sferama - ekonomskoj, psihološkoj i seksualnoj, kao i u turizmu. Pomenuo je prostituciju, rad dece, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << prodaju organa i nasilno sakaćenje.

Deklaraciju u Akademiji nauke Vatikana potpisali su nadbiskup Anglikanske crkve Džastin Velbi, rabin David Rozen, predstavnik Velikog imama sa sunitskog univerziteta El Azhar, kao i delegati pravoslavaca, šiita, hinduista i budista.

Tu inicijativu je podržala Globalna mreža slobode (Global Freedom Network), koja se zalaže za okončanje svakog vida ropstva.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Verski lideri protiv modernog ropstva

Izvor: VOA, 02.Dec.2014

Svetski verski lideri na čelu sa Papom Franjom potpisali su danas deklaraciju kojom se apeluje za okončanje modernog ropstva kao „zločina protiv čovečnosti“..Lideri su obećali da će uložiti zajednička nastojanja na njegovom iskorenjivanju do 2020...Lideri katoličkih, anglikanskih i pravoslavnih...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.