Izvor: Blic, 29.Nov.2016, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verovali ili ne, od banke možete dobiti i nešto BESPLATNO. Evo i šta

Pre nego što izaberete kojoj banci ćete poveriti svoj novac, pored visine kamatne stope na štednju, treba pogledati i druge pogodnosti, poput besplatnih usluga koje vam banke obezbeđuju ako odlučite da kod njih otvorite štedni račun.

Danas je prevaziđeno biti klijent banke koja je najbliža kući, pogotovo što je i u Srbiji elektronsko bankarstvo uveliko zaživelo i koristi ga sve veći broj građana. Dostupni su i najrazličitiji vidovi štednje, a sve su popularniji oni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji korisnicima omogućavaju slobodu u izboru dinamike, ali i sume koju će vremenom dodavati na svoj štedni račun.

Pročitaj još

Jedan od upravo takvih modela štednje je Špar flexi štednja u ProCredit banci, koja svim štedišama omogućava da slobodno dodaju i podižu novac sa svog štednog računa, i sve to uz atraktivnu kamatnu stopu i veliku sigurnost. Ali to nije sve, jer u ProCredit banci svi klijenti koji počnu da štede po ovom modelu dobijaju i mogućnost da besplatno koriste uslugu elektronskog bakarstva tokom čitavog perioda oročenja.

Besplatan e-banking uz štednju

"Ovo je velika pogodnost za sve štediše, jer naš model građanima upravo omogućava da svojom štednjom upravljaju elektronski, odnosno da putem internet ili mobilnog bankarstva upravljaju svojoj štednjom, kao i da deo svog novca prebacuju sa štednog na račun u platnom prometu i da na taj način podižu željena sredstva. Takođe, besplatni e-banking im omogućava da na svoj štedni račun slobodno elektronski dodaju nova sredstva i da tako uvećavaju svoj ulog", kažu iz Procredit banke.

Niže provizije nego na šalteru

Najveće prednosti koje donosi internet i mobilno bankarstvo su ušteda vremena jer transakcije ovim putem mogu da se obave u bilo koje doba dana i noći, a traju svega nekoliko sekundi, kao i ušteda novca, jer je usluga uz Špar Fleksi štednju besplatna, a i provizije su znatno niže nego na šalteru banke.

Primera radi, ukoliko mesečno plaćate pet računa, za proviziju na šalteru je u proseku potrebno da izdvojite oko 500 dinara, plus odlazak do ekspoziture i čekanje u redu. Sa druge strane, plaćanje ovih računa putem elektronskog bankarstva koštalo bi vas čak pet puta manje, odnosno oko 100 dinara i sve to bez čekanja.

Pročitaj još

Elektronsko bankarstvo klijentima pruža i komfor, jer ne morate da idete do banke i čekate u redu ispred šaltera. Jedna od najvećih prednosti elektronskog bankarstva, bilo da koristite mobilni telefon ili pristupate preko interneta na računaru je ta da u svakom trenutku imate potpunu kontrolu nad svojim finansijama kroz direktan uvid u trenutno stanje na svim računima, kako tekućim tako i štednim.

Pritom, iako još ima građana koji zaziru od elektronskog bankarstva jer se plaše krađe podataka, treba napomenuti da je ono maksimalno bezbedno, jer je obezbeđena tajnost podataka i sigurnost transakcija i veoma je jednostavno za upotrebu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Razlozi zbog kojih bi trebalo da imate oročenu štednju

Izvor: Kurir, 29.Nov.2016

...Kontrola impulsivnog trošenja..Da li ste po malo impulsivan trošadžija? Kada je vaš novac položen na oročenu štednju, verovatno ćete dva puta razmisliti pre nego što se odlučite da ga podignete ranije U slučaju prekida oročenja pre isteka ugovorenog roka, na položena sredstva obračunava...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.