Izvor: Piplmetar.rs, 24.Mar.2024, 21:30

Verovali ili ne – Formula 1 trkački tim koristio je Excel tabelu za rezervne delove 

Kada su Džejms Vouls i Pet Fraj preuzeli rukovodeće uloge direktora i glavnog tehničkog direktora u Formula 1 Williams timu 2023. godine bili su vidno razočarani i iznenađeni. Razlog za to bilo je što se ovaj F1 tim oslanjao na Microsoft Excel kao ključni planer za proizvodnju bolida. Kao iskusni stručnjaci, prepoznali su potrebu za modernizacijom tehnoloških procesa rekavši pritom da je to bila samo jedna karaktersitika zastarelih radnih praksi koja je sputavala Wiliams.
Ključni fokus njihove prve godine na čelu tima bio je unapređenje tehnologije automobila. To uključuje značajno povećanje broja delova po meri, dok su neki delovi za automobile zahtevali desetostruko povećanje. Međutim, naišli su na zastarelu radnu...

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.