Vernicima predstavljen novi paroh

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2017, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vernicima predstavljen novi paroh

Prošlog vikenda, u sali Srpskog centra na Hajndmaršu u Adelejdu, održan je banket u čast gospodina Amvrosija, episkopa Slobodne srpske pravoslavne crkve za Australiju i Novi Zeland. Na svečanosti je predstavljen novi paroh ove CŠO, jerej Atanasije Krstić.

Pored vernika crkveno-školske opštine "Sveti Sava", banketu su prisustvovali i gosti iz javnog života Adelejda - Angela Evans, predsednica opštine, Čarls Sturt, Majkl Etkinson, predsedavajući u Parlamentu Južne Australije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Dženifer Rankin, poslanik u Parlamentu, En Braun, direktorka Srpskog penzionerskog sela Penvud, direktorka kućne nege u istoj ustanovi Ljubica Vukoje i drugi.

U ime mitropolita Ukrajinske autokefalne pravoslavne crkve Prokopija bio je prisutan jeromonah Sofronije.

Predsednica crkveno-školske opštine "Sveti Sava" na Hajndmaršu biranim rečima je pozdravila goste. Pošto je predstavio novog paroha, vladika Amvrosije je zahvalio jeromonahu Simeonu koji je poslednje dve godine obavljao tu dužnost.

U nedelju, na spomen Svetog Pavla Ispovednika, patrijarha carigradskog, u hramu Svetog Save episkop je služio svetu arhijerejsku liturgiju. Na kraju je pročitan episkopski dekret o postavljenju jereja Krstića, javljeno je "Vestima" iz Adelejda.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.