Vernici CPC protestovali na Cetinju

Izvor: Blic, 06.Okt.2013, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vernici CPC protestovali na Cetinju

Vernici Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) protestovali su danas na Cetinju, kako je saopšteno, zbog ponižavajućeg statusa te crkve.

Učesnici protesta su se tokom šetnje zaustavili pred Plavim dvorcem - rezidencijom predsednika Crne Gore, i tom prilikom su zatražili da Filip Vujanović podnese ostavku.

Vujanoviću je zamereno što je prihvatio da učestvuje u osveštenju Sabornog hrama u Podgorici, ali i zbog njegovog stava da je Mitropolija Srpske pravoslavne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << crkve u Crnoj Gori jedina legitimna crkva u zemlji.

Radovan Radonjić je u ime učesnika protesta poručio da oni koji su danas demonstrirali na Cetinju i oni koji učestvuju u osveštenju Sabornog hrama u Podgorici, u organizaciji Srpske pravoslavne crkve, "ni politički ni verski nisu isto".

Na Cetinju je danas, u organizaciji CPC, položen kamen temeljac za hram posvećen Svetom Ivanu Crnojeviću, osnivaču Cetinja.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.