Verica Kalanović direktorka u Luci Beograd

Izvor: Mondo, 02.Feb.2015, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verica Kalanović direktorka u Luci Beograd

Verica Kalanović, bivša ministarka u nekoliko srpskih vlada, direktorka je u Luci Beograd, preneo je večeras internet sajt lista "Danas."

Foto: Beta/Nenad Petrović

Kako je objavljeno na sajtu lista, to je potvrdila i Kalanovićeva, rekavši da je od polovine oktobra direktorka jednog zavisnog preduzeća u Luci, odnosno Slobodne zone Beograd.

Upitana otkud baš ona na tom mestu, Kalanovićeva jes odgovorila pitanjem "zašto je čudno da neko radi u privatnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sektoru."

"Na konstataciju lista da nije cudo, ali da je zanimljivo s obzirom na to da se bavila politikom, ona nije odgovorila."

Prema njenim rečima, njen zadatak u Luci je da bude direktorka u tom preduzeću i da posluje što je bolje moguće.

Na pitanje upuceno Luci Beograd otkud Kalanovićeva na mestu direktorke, listu je receno da Kalanovićeva ni u kom slučaju nije angažovana iz bilo kakvih političkih razloga, niti zbog toga što ona nešto duguje Luci ili Luka njoj, vec zato što ima iskustva u poslovima regionalnog razvoja koje Luka namerava da ostvari.

Kalanovićeva se iz politike povukla odlaskom sa političke scene Mladana Dinkića i njegove partije URS, a važila je za njegovu osobu od poverenja i zvali su je "ženski Dinkić", što je njoj, kako je rekla, imponovalo.

Bila je potpredsednica stranke G17 plus od maja 2007. godine.

Za državnu sekretarku u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja izabrana je 2007. i tu funkciju obavljala je do jula 2008. godine, kada je imenovana za ministarku za Nacionalni investicioni plan.

Početkom marta 2011, pocela je da obavlja funkciju potpredsednice Vlade zadužene za privredu. Kada je formirana vlada Ivice Dačića 2012. Kalanovićeva je zauzela poziciju ministarke regionalnog razvoja i lokalne samouprave.

Slobodna zona Beograd je preduzeće u vecinskom vlasnistvu firme Nova luka ciji je vlasnik kompanija Vorldfin, u vlasništvu poznatog biznismena Milana Beka, podsetio je "Danas" na svom sajtu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Verica Kalanović direktorka u Luci Beograd

Izvor: Radio 021, 02.Feb.2015

Bivša ministarka u nekoliko srpskih vlada Verica Kalanović direktorka je u Luci Beograd, piše Danas...To je potvrdila i Kalanovićeva, rekavši da je od polovine oktobra direktorka jednog zavisnog preduzeća u Luci, odnosno Slobodne zone Beograd...Upitana otkud baš ona na tom mestu, Kalanovićeva...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.