Verbić: Sindikati bi me sigurno želeli za ministra

Izvor: B92, 25.Mar.2016, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbić: Sindikati bi me sigurno želeli za ministra

Ministar prosvete Srđan Verbić zadovoljan je saradnjom sa sindikatima prosvetara.

On je rekao da veruje da, ako bi se oni pitali, sigurno bi bili za to da on bude ministar i novoj vladi.

Verbić je u Kraljevu, na otvaranju radova na izgradnji sportske sale u Domu učenika srednjih škola, rekao da postoje neslaganja zbog potpuno različitih vizija ministarstva i sindikata, te da neko mora da raspolaže novcem, a neko da se bori za svoja prava.

"Lično sam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veoma zadovoljan kakav stav imaju sindikati prema meni kao ministru prosvete. Kada bi ste ih pitali da li žele da budem ponovo ministar u vladi, oni bi rekli da. A ja bih na isto to pitanje rekao, što da ne“, rekao je Verbić.

Verbić je rekao da su sportske aktivnosti najbolji lek za rešavanje problema vršnjačkog nasilja.

„Mladi će u tim salama potrošiti višak energije, i one su odlične za borbu protiv vršnjačkog nasilja. Sportske sale su odličan dodatak, mesto okupljanja, a donose i aktivnosti. Kada nemamo dovoljno vaspitača, i kada tražimo nove načine da se izborimo sa nasiljem, izgradnja sportskih sala će mladima doneti puno toga“, rekao je Verbić.

Rok za završetak prve faze radova na sportskoj sali je dva meseca, i očekuje se da ona bude gotova polovinom maja. Ukupna vrednost radova je 50 miliona dinara, a najveći dao sredstava obezbedio je Grad Kraljevo, a ostatak ministarstvo prosvete.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Otkud Verbiću da ga sindikati podržavaju?

Izvor: Danas, 26.Mar.2016, 00:24

Beograd - Nijedan od četiri reprezentativna sindikata obrazovanja ne želi da Srđan Verbić bude ponovo ministar prosvete posle izbora. Komentarišući Verbićev stav da bi ga sindikati prosvetara "sigurno podržali", predsednici sindikata u čudu su pitali „odakle mu takva ideja”. Verbićev mandat...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.