Verbić: Prosvetari neće biti izuzeti od smanjenja plata

Izvor: Večernje novosti, 17.Nov.2014, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbić: Prosvetari neće biti izuzeti od smanjenja plata

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas da država ne može da ispuni zahtev sindikata da prosvetni radnici budu izuzeti od smanjenja plata. Verbić je za B92 rekao da se lista zahteva prosvetara svodi praktično na to da ne bude smanjenja plata, što je, kako je naveo, jedina stavka koju država ne može da ispuni u ovom trenutku."Sve ostalo je stvar pregovora, o svimu ostalom razgovaramo. Ministarstvo je uvek partner sindikatima, ali izuzimanje od >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << smanjenja plata nije moguće", rekao je Verbić, koji je naveo da je 37 škola u štajku. On je istakao da je nezadovoljstvo prosvetnih radnika sasvim očekivano, ali da štrajk nije dobro rešenje jer direktno šteti đacima. "Nemamo drugog izbora nego da radimo i da radimo najbolje što možemo", rekao je Verbić, koji smatra da su časovi od 30 minuta katastrofa. On je naveo da ministarstvo podržava zahtev sindikata da se naprave platni razredi, navodeći da će, kad budu formirane platne grupe, "plate biti povećane prvo onima koji su očigledno sadašnjim sistemom plata zakinuti".Govoreći o protestu studenata na Filozofskom fakuletu, Verbić je rekao da je očigledno da ne postoje racionalni razlozi zašto protest toliko dugo traje, ističući da u ovom trenutku ministarstvo nema predlog rešenja. "Jedino mogu da kažem da sam zabrinut za odvijanje ove školske godine i da moramo da zaštitimo studente koji žele da idu na nastavu", rekao je ministar prosvete.Upitan na koji način bi mogli da budu zaštićeni studenti koji žele da idu na nastavu, Verbić je rekao da je možda rešenje i u razmeštanju studenata po drugim fakultetima.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Verbić: Prosvetari neće biti izuzeti od smanjenja plata

Izvor: Radio 021, 17.Nov.2014

Ministar prosvete Srđan Verbić rekao je da prosvetni radnici neće biti izuzeti od smanjenja plata..."Nezadovoljstvo je očekivano i opravdano, kao i mnogih u ovoj zemlji. Imali smo štrajk prosvetnih radnika pre mesec dana, imali smo ga i krajem prethodne školske godine i kada pogledate vidite da...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.