Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Dec.2019, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veran Matić za UNS: Blokada RTS-a je slabljenje institucije i narušavanje uredjivačke autonomije

Predsednik ANEM-a Veran Matić izjavio je danas za Udruženje novinara Srbije (UNS) "da je unapredjenje demokratskih procesa nezamislivo bez jačanja institucija, a da se najviše što se blokadom RTS-a može postići, ukoliko bi bila uspešna, je da se pod pritiskom objavi ili ne objavi neki medijski sadržaj".

Prema oceni Verana Matića "to je slabljenje institucije i narušavanje uređivačke autonomije".

"Ako je cilj unapređivanje uređivačke autonomije koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tradicionalno ugrožena pritiskom vlasti sa jedne strane, neće biti unapređena ujednačavanjem pritiska sa druge strane", kazao je Matić.

On je za UNS rekao da će "to pre RTS dovesti do kraha, nego što će ohrabriti urednike da donose autonomne programske odluke, da izgrade javni servis koji ostvaruje svoju misiju i vrši zakonom utvrđenu funkciju".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.