Vepar-ubica ujedao redom

Izvor: Politika, 08.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vepar-ubica ujedao redom

Kraljevo – Vepar, domaća svinja ukrštene, takozvane šarene rase, težak oko 150 kilograma, pretvorio se u pravu zver, napao i usmrtio svog gazdu Slavka Radovanovića (75), teže povredio komšiju Panteliju Šljivića (78) i ko zna kakva bi još nedela u selu Miločaj kod Kraljeva pričinio – da ga metkom iz lovačke puške nije ustrelio Milomir Šljivić. U kući, sada već počivšeg, Slavka Radovanovića neverica i tuga. Unuk Milan Gojković, koji je kobnog dana bio na poslu, i Slavkova >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << supruga Vera Radovanović (75), ipak, za "Politiku" kažu da je sve do prekjuče vepar bio miran, čak pitom.

– Pošto je bio nerast – kaže Milan Gojković – vozili su ga ljudi, čak i iz susednih sela, radi parenja krmača. Nikad nije pokazivao znake agresivnosti.

– I moj suprug Slavko – dodaje Vera Radovanović – tog dana je otvorio obor kako bi ga odveo, radi parenja, u obor komšinice Zdravke Đorđević. Međutim, on je najedanput jurnuo i u predelu prepona snažno ga ujeo. Slavko je jedva došao do pred kuću, tu mu se snemoglo i on je kod česme pao. Stigli su lekari iz mesne ambulante i Hitne pomoći kraljevačkog medicinskog centra, ali je premnogo iskrvario i u bolnici je preminuo.

Posle ovog napada razjarena životinja se uputila niz seoski put i oko pola kilometra dalje ušla u dvorište Pantelije Šljivića:

– Vidim ga na kapiji, ne znajući šta je bilo, viknem na njega ali on krenu ka meni. Udarim ga lopatom koju sam držao u ruci. No, on se umesto da pobegne uspravi na zadnje noge i opet se ustremi na mene. Opazio sam da me ujede za nogu, pogledam, kad ono oko kolena lije krv. U tom času stigli su lekari odozgo od Radovanovića i prebacili me u kraljevačku bolnicu gde su mi ukazali pomoć. Sada se, eto, kod kuće oporavljam.

Ni posle ovog napada vepar se nije smirio, jurio je oko obora, niko nije smeo da mu priđe. Meštani su otrčali u obližnju osnovnu školu i javili učiteljicama da deca ne izlaze u dvorište. Sklonile su se i druge komšije dok nije stigao Milomir Šljivić koji je sa tri hica iz lovačke puške ustrelio vepra-ubicu.

U kraljevačkom medicinskom centru, direktor bolnice Zvonko Veselinović kaže nam da su povrede od životinja česte, ali da do sada nije zabeležen slučaj sa smrtnim ishodom, a veterinari instituta u Kraljevu utvrđuju da li je uzrok agresije eventualno neka zarazna bolest, pre svega, besnilo.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.