Venecuela: Zaplenjeno 5 tona kokaina, uhapšeni državljani Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2020, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venecuela: Zaplenjeno 5 tona kokaina, uhapšeni državljani Crne Gore

U vodama Venecuele, na brodu Aressa, zaplenjeno je 5 tona kokaina i uhapšeni su crnogorski državljani koji su bili članovi posade, saopšteno je danas iz Uprave policije Crne Gore.

Kako su istakli u Upravi, reč je o višemesečnoj međunarodnoj akciji koju je inicirala crnogorska policija sa holandskom, britanskom i srpskom policijom, prenosi crnogorski portal CdM.

Na brodu je prvo pronađena tona kokaina, a kasnije još četiri i potraga se nastavlja, navode iz policije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a prenosi portal RTCG.

Kako je ranije danas saopštila crnogorska policija, postupajući po informacijama koje su uputili partnerskim službama Velike Britanije, u vodama Venecuele, u Arubi realizovana je velika međunarodna policijska akcija u kojoj je na brodu "Aresa" zaplenjen kokain.

"Brod 'Aresa' je lociran i praćen celom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim merama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka. Posle dobijanja operativnog podatka da je kokain 'ubačen' na 'Aresu' Mornarica Kraljevine Holandije je u Arubi presrela brod i započela detaljan pretres koji je i dalje u toku", saopšteno je iz policije.

Uhapšeni su, kako navode, crnogorski državljani koji su bili članovi posade.

Sumnja se da je kokain ovim brodom, iz Kolumbije trebao da bude prokrijumčaren do jedne od luka u Zapadnoj Evropi.

Zapljena kokaina u Arubi je, kako se navodi, rezultat konkretne saradnje Uprave policije sa partnerima iz Britanije, Srbije, Holandije i partnerskim službama drugih zemalja.

"Ova istraga je primer najbolje prakse kada je reč o vođenju međunarodnih predmeta i pokazatelj da se samo kontinuiranim zajedničkim radom može doći do kvalitetnih rezultata u presecanju lanaca krijumčarenja droge na međunarodnom nivou", navode iz crnogorske policije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.