Venecuela: Žalba UN zbog sabotaže na elektromreži

Izvor: B92, 09.Mar.2019, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venecuela: Žalba UN zbog sabotaže na elektromreži

Karakas -- Venecuela će podneti žalbu visokoj komesarki UN za ljudska prava Mišel Bašele, zbog "sabotaže" na elektromreži.

Vlasti za tu sabotažu okrivljuju "američki imperijalizam".

U četvrtak je veći deo Venecuele ostao bez struje na skoro 24 časa, a državna elektroprivredna firma je saopštila da je uzrok toga bila "sabotaža" u hidroelektrani "Simon Bolivar", najvećoj u zemlji.

"Podnećemo im žalbu kako bi se obezbedilo poštovanje ljudskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prava u našoj zemlji", izjavio je ministar za komunikacije i kulturu Horhe Rodriges i dodao da je ta sabotaža, koja je trebalo da ostavi Venecuelu bez struje nekoliko dana, bila "najbrutalniji čin agresije u proteklih 200 godina", preneo je Tass.

Rodrigez je najavio da će delegacija kabineta visokog komesara UN-a za ljudska prava uskoro posetiti Venecuelu.

Predsednik Venecuela Nikolas Maduro okrivio je "američki imperijalizam" za ovu sabotažu, dok je Stejt department negirao bilo kakvu umešanost. Struja se postepeno vraća širom Venecuele, navodi Tass.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.