Venecuela: Novi protesti na poziv opozicije

Izvor: Blic, 08.Mar.2014, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venecuela: Novi protesti na poziv opozicije

Opozicija u Venecueli zakazala je danas nove proteste protiv vlade predsednika Nikolasa Madure.

Demonstranti, pretežno studenti i predstavnici opozicije, Madurovu administraciju krive za visoku stopu kriminala i ekonomske teškoće u zemlji.

Protesti traju gotovo već mesec dana.

Oni navode da je njegova politika dovela do nestašice osnovnih životnih namirnica i inflacije veće od 50 odsto, jedne od najviših u svetu, uprkos činjenici da je Venecuela veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bogata naftom.

Protivnici predsednika Nikolasa Madura od 12. februara protestuju širom zemlje, a prema vladinim izveštajima, u demonstracijama je poginulo najmanje 20, a povređeno 300 ljudi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Karakas: "Marš praznih šerpi"

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Mar.2014

Hiljade ljudi izašlo je danas na ulice prijestonice Venecuele, Karakasa protiveći se politici vlade predsjednika Nikolasa Madura. Studenti su današnje proteste nazvali "Marš praznih šerpi", želeći da istaknu rastuću frustraciju naroda zbog nestašice osnovnih namirnica. Na demonstracijama većinom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.