Venecija blokira ulaz u grad ako dodje previše turista

Izvor: Beta, 28.Apr.2018, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venecija blokira ulaz u grad ako dodje previše turista

Italijanski grad Venecija postavio je privremene kapije na dva mosta kojima se ulazi u grad kako bi zaustavio priliv turista ako njihov broj postane prevelik.Mera će biti na snazi tokom četiri praznična dana, zaključno s utorkom kada se u svetu slavi Praznik rada, 1. maj.Gradska policija danas je nadgledala dolazak turista i procenila da još nema potrebe da se kapije zatvore.U Veneciji ima znatno više turista nego stanovnika, a uske ulice u vreme praznika postaju gotovo neprohodne.Grad decenijama ne nalazi rešenje za konstantno smanjenje broja stanovnika, ali živi od turizma.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ako dođe previše turista, Venecija blokira ulaz u grad

Izvor: Radio 021, 28.Apr.2018

Italijanski grad Venecija postavio je privremene kapije na dva mosta kojima se ulazi u grad, kako bi zaustavio priliv turista, ako njihov broj postane prevelik...Mera će biti na snazi tokom četiri praznična dana, zaključno s utorkom, kada se u svetu slavi Praznik rada, 1. maj...Gradska policija danas...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.