Venci povodom sećanja na pale žrtve u Prvom svetskom ratu

Izvor: B92, 04.Nov.2019, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venci povodom sećanja na pale žrtve u Prvom svetskom ratu

Povodom sećanja na pale žrtve i savezništvo Srbije i Italije u Prvom svetskom ratu položeni su venci.

Venci su položeni na Italijanskom vojnom groblju i kod Spomen-kosturnice branilaca Beograda

Vence su položili pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, predstavnici udruženja koja gaje sećanje na Veliki rat i učenici Treće beogradske gimnazije.

Mladenović je, navodi se u saopštenju Gradske uprave, istakao da se danas sećamo naših >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saveznika u Velikom ratu.

"Sa našim saveznicima obeležavamo 101. godišnjicu završetka Prvog svetskog rata. Ovaj značajan događaj na Italijanskom vojnom groblju i kod Spomen-kosturnice branilaca Beograda ukazuje na to savezništvo", rekao je Mladenović.

On je podsetio da su ti saveznički vojnici dali živote na teritoriji Srbije, kako bi mi danas živeli u slobodnom svetu.

"Zbog toga ih ne smemo zaboraviti. Večna im slava i hvala", dodao je Mladenović.

Događaju su prisustvovali ambasador Italije u Beogradu Karlo Lo Kašo, pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Miloš Janković, predstavnici Vojske Srbije i vojski učesnica u Prvom svetskom ratu, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.