Veljović traži razrešenje Dikića

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jul.2013, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljović traži razrešenje Dikića

Direktor policije Milorad Veljović podneo je zahtev za razrešenje komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića, saznaje RTS. Dikić ne zna ništa o tome.

Milorad Veljović  

 

Komandant Žandarmerije MUP Srbije Bratislav Dikić rekao je danas da nije obavešten da je direktor policije Milorad Veljović zatražio njegovu smenu.

 

"Na terenu sam sa ljudima. Veljović me nije obavestio o zahtevu za mojim razrešenjem, niti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << o eventualnim razlozima za smenu. Nismo se danas čuli tako da ne mogu ništa više da kažem o tome", rekao je Dikić za dnevnik Danas.

 

Očekuje se više detalja posle konferencije za novinare direktora policije, koja je zakazana za 14.30.

 

Dikić je za komandanta Žandarmerije postavljen u junu 2009. godine. Do tada je obavljao dužnost komandanta Odreda Žandarmerije u Nišu. Studirao je u Novom Sadu, gde je magistrirao i doktorirao na Fakultetu za menadžment na užoj naučnoj oblasti "krizni menadžment". U policiji je više od 20 godina, od čega je deceniju proveo u Specijalnoj antiterorističkoj jedinici.

  Bratislav Dikić

 

Inače, u medijima se od početka godine pisalo da su pripadnici Žandarmerije i brat Bratislava Dikića, Dragan Dikić izvršili brojna krivična dela. Pisalo se da je komandant Žandarmerije Bratislav Dikić pod policijskom istragom "zbog sumnje da je vođa organizovane kriminalne grupe koja se bavi reketiranjem". U policiji su tada naveli da u istrazi nije došlo do dokaza kojeg bi komandanta Žandarmerije povezali s kriminalnim aktivnostima, ali da se može dovesti u pitanje njegova “komandna odgovornost”. Na račun Dikićevog profesionalnog ponašanja, stiglo je nekoliko pritužbi njegovih najbližih saradnika, a neke su završile i na sudu.

 

Komandant Žandarmerije je nekoliko puta demantovao navode medija i rekao da njegov brat i pripadnici te jedinice nisu izvršili krivična dela koja im se pripisuju i da bi, u slučaju da se dokažu optužbe, uhapsio svog brata i pripadnike Žandarmerije jer "u Srbiji niko nije iznad zakona".

 

U najnovijoj aferi, član Žandarmerije je osumnjičen za ubistvo.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.