Veljović: Policija u protekloj godini rešila zločine teške milijardu evra

Izvor: Blic, 07.Jun.2014, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljović: Policija u protekloj godini rešila zločine teške milijardu evra

Direktor policije Srbije Milorad Veljović izjavio je danas na svečanom obeležavanju Dana policije da su pripadnici MUP-a u protekloj godini rasvetlili zločine koji su oštetili državu za oko milijardu evra, naročito u spornim privatizacijama.

On je zvanicama u beogradskom Sava centru kazao da se ove godine svečanost obeležava bez pokaznih vežbi, jer su građani Srbije bili svedoci svih aktivnosti koje su pripadnici MUP-a pružali u akcijama spasavanja.

- U pružanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pomoći svakodnevno je bilo angažovano šest do sedam hiljada policajaca. Niko od ovih ljudi nije postavio pitanje prekovremenog rada, niti je tražio nadokandu, što ih čini još većim - kazao je Veljović.

On je istakao da interesne grupe i dalje vrše pritisak na policiju jer ugrožava njihovo postojanje, i naglasio da "nećemo dozvoliti takvima da budu deo našeg sistema".

- Budućnost Srbije zavisi od svih nas. Kao što smo bili solidarni kada je bilo najteže, probajmo da budemo takvi i kada nas nevolje ne pritiskaju. Hrabro i odlučno zakoračimo u bolje sutra, za našu decu i našu budućnost. Čuvajte ovu policiju, ona je vaša policija - zaključio je Veljović.

Obeležavanju Dana policije u beogradskom Sava centru prisustvuju ministri Vlade Srbije, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej, predstavnici verskih zajednica i diplomatskog kora.

Svečanost je počela minutom ćutanja za poginule pripadnike MUP-a Srbije - Dejana Lazarevića, koji je poginuo u spasilačkoj akciji prvih dana poplava u Srbiji, Milana Gujaničića, preminulog posle noćnog dežurstva u Štabu za vanredne situacije, Gorana Đorđevića koga je usmrtio automobil u Velikom Trnovcu, i Časlava Milenkovića, koji je poginuo prilikom obavljanja zadatka.

Pročitajte još: Stefanović suprugama poginulih policajaca uručio plakete

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.