Velja Ilić svečano otvorio već otvoren put

Izvor: Blic, 09.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velja Ilić svečano otvorio već otvoren put

Predsednički kandidat Nove Srbije i republički ministar za infrastrukturu Velimir Ilić juče je svečano otvorio već rekonstruisan magistralni put Šabac - Loznica. Ilić je danas najavio i promenu trase autoputa Horgoš-Požega zbog očuvanja istorijskog kompleksa Takovo.

Rekonstruisana deonica magistralnog puta Šabac Loznica u funkciji je još od letos, a svečano otvaranje bilo je, eto, baš juče.

Ilić je rekao da je popravka puta koštala 12 miliona evra, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da su sredstva obezbeđena iz kredita Svetske banke, NIP-a i preduzeća „Putevi Srbije".

„Ovo je trebalo i ranije da uradimo, ali radimo to sada jer je (premijer Republike Srpske Milorad) Dodik otvorio deonicu u Republici Srpskoj. Ti putevi treba da se spoje u Ljuboviji, a kampanja je sve rokove pomerila jer su premijeri trebalo da otvore deonice", rekao je Ilić objašnjavajući zašto se svečano otvaranje poklopilo s njegovom predsedničkom kampanjom.

On je naglasio da su započeti radovi na putnom pravcu Šabac - Valjevo i da su obezbeđena sredstva za put Loznica - Valjevo.

Ilić je, usput, kritikovao i predsedničke kandidate koji koriste infrastrukturne projekte u predizbornoj kampanji. „Ovo su pravi poslovi, a ne kao oni komunističkih direktora. Oni su nešto i radili, ali nisu plaćali, pa su izvođači bankrotirali. Sada su svi istrčali na obilaznicu oko Beograda koja je stajala 17 godina. Ja sam je započeo i ja ću je i završiti, kao i most kod Beške i Prokop", rekao je Ilić.

Menja se trasa autoputa Horgoš-Požega zbog Takova

Ministar za infrastrukturu Srbije Veliimir Ilić izjavio je danas da će zbog očuvanja istorijskog kompleksa Takovo, posvećenog Drugom srpskom ustanku, biti promenjena trasa autoputa Horgoš- Požega koja prolazi kroz Takovo.

"Prema prvoj verziji projekta autoput Horgoš Požega trebalo je da prolazi kroz istorijski kompleks Takovo, gde se nalazi i spomenik Milošu Obrenoviću, ali je projekat izmenjen tako da će autoput da prolazi pored tog kompleksa", rekao je za Betu Ilić u Vrbasu, gde je boravio u predizbornoj kampanji, kao kandikat za predsednika Srbije.

Ilić je dodao da "nema govora o rušenju i izmeštanju kompleksa Takovo".

"Kompleks Takovo će ostati pored autoputa, netaknut, tako da će svi koji budu prolazili autoputem moći da dođu da vide taj istorijski kompleks, jer će biti izgrađen i put za izlaz sa auto puta i skretanje na toj deonici", rekao je Ilić.

Republički zavod za zaštitu spomenika kulture danas je upozorio da trasa budućeg autoputa Horgoš-Požege prolazi kroz istorijski kompleks u Takovu i polovi memorijal Drugog srpskog ustanka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.