Velington spreman za premijeru

Izvor: Glas javnosti, 08.Okt.2012, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velington spreman za premijeru

VELINGTON - Glavni grad Novog Zelanda zahvatila je "hobitovska" groznica.

Velington se, kako prenosi AP, užurbano priprema za svetsku premijeru prvog dela trilogije "Hobit". Crveni tepih, koji će prolaziti kroz centar grada, biće dugačak 450 metara, a sam grad će promeniti ime u čast Srednje zemlje u kojoj se radnja filma i događa.

Gradski zvaničnici nameravaju da potroše 1,1 milion novozelandskih dolara (900.000 dolara) za premijeru "Neočekivanog putovanja" 28. novembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u bioskopu "Embasi".

Grad i bioskop su prikladno mesto za Pitera Džeksona koji živi u Velingtonu i koji je svoju trilogiju, kao i trilogiju "Gospodar prstenova" snimao na Novom Zelandu.

"Hobit" hronološki prethodi "Gospodaru prstenova". Obe trilogije rađene su prema knjigama Dž. R. R. Tolkina.

"Hiljade ljudi želi da dođe i budu deo zabave", rekla je gradonačelnica Silija Vejd Braun. Ona je dodala da je Džekson pomogao razvoju filmske industrije u Velingonu u kojoj sada radi više od 3.000 ljudi.

Velington namerava da tokom tri nedelje pre i posle premijere sebe nezvanično preimenuje u "Središte Srednje Zemlje", a taj naziv pojaviće se na poštanskim markama i u zaglavlju glavnih gradskih novina.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.