Velimir Ilić: Žele da obesmisle proteste

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Mar.2019, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velimir Ilić: Žele da obesmisle proteste

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da neko želi da obesmisli proteste "1 od 5 miliona" i da prikaže kako tamo nema konkretnih zahteva i programa, kao i da je državnim medijima zabranjeno da dolaze na konferencije parlamentarnih stranaka.

"Narod je nezadovoljan i izlazi na proteste, a neko želi da ih obemsisli i prikaže da na njima nema konkretnih ciljeva, zahteva i oročenih programa, samo da ne bi ugrozili nekoga", rekao je Ilić na konferenciji za novinare.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
On je dodao da se na protestima traže slobodni mediji i sređeni birački spiskovi i da proteste treba radikalizovati dok se ne ispune ti zahtevi.

Ilić je naveo i da se ljudi iz medijskih kuća javljaju da kažu da imaju nalog da ne dolaze na konferencije za medije parlamentarnih stranaka , ali da ne smeju da kažu ko ga je izdao.

Govoreći o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će Srbija imati katastrofalnu situaciju i rešenje, ako ne nađe kompromis sa Prištinom, Ilić je kazao da Vučić godinama ne sme da kaže šta se sve potpisuje i da obelodani koje je rešenje za Kosovo.

"Ključna pitanja nisu rešena, ne zna se koji je stav Vučiča o NATO i EU koja krši Ustav Srbije i gura priču o nezavisnom Kosovu, državi koja zvanično ne postoji", rekao je Ilić.

Ilić je kazao i da "nije normalno" to što se vlast "hvali" da je prioritet da se napravi put do Prištine, dok Albanci uvode takse na srpske proizvode.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.