Velimir Ilić: Srbija neće plaćati penale za Koridor

Izvor: Kurir, 15.Okt.2013, 06:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velimir Ilić: Srbija neće plaćati penale za Koridor

LJIG - Radovi napreduju.

Srbija neće plaćati penale za Koridor 11 i auto-put od Ljiga do Preljine biće završen pre roka - 25. avgusta 2016. godine, izjavio je ministar građevinarstva Velimir Ilić.

On je posetio gradilište Koridora 11 u mestu Dići, gde je posle gradnje nadvožnjaka izmešten saobraćaj sa Ibarske magistrale i privodi se kraju asfaltiranje prvih pola kilometra auto-puta u punom profilu.

Ilić je rekao da projekat gradnje auto-puta >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od Ljiga do Preljine nikad nije bio doveden u pitanje, kao i da problem s hrastom kod Gornjeg Milanovca neće uticati na predviđeni rok gradnje. Prema rečima ministra Ilića, preduzeće „Koridori Srbije“ treba da izabere neku od varijanti za viševekovni hrast na trasi auto-puta i Ministarstvo građevinarstva će podržati izabrano rešenje.

Ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov istakao je da se taj projekat dobro realizuje i potvrdio da neće biti nikakvih penala, kao i da firma „Azvirt“ iz njegove zemlje neće tražiti dodatni novac za rešavanje problema nastalih zbog hrasta.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.