Veliko spremanje Beograda

Izvor: Studio B, 28.Apr.2012, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko spremanje Beograda

Drugu godinu za redom JKP „Gradska čistoća" proglašava maj mesecom čistoće, pa će tokom svake majske nedelje biti pojačana po jedna redovna aktivnost ovog preduzeća.

- Prošlogodišnja akcija je bila veoma uspešna, pa želimo da maj tradicionalno postane mesec kada ćemo, zajedno sa sugrađanima, uložiti dodatne napore da Beograd zablista od čistoće. Naravno, na terenu smo 24 sata dnevno, svih 365 dana godišnje, ali je proleće vreme kada se pravi „veliko spremanje", >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kako u domovima, tako i u gradu - kaže Aleksandar Stamenković, direktor JKP „Gradska čistoća".

Tokom prve majske nedelje, radnici „Čistoće" uređivaće beogradska izletišta posle prvomajskih praznika i odnosiće kabasti otpad. U želji da se građani što bolje upoznaju sa tim šta sve „Čistoća" radi, ovo preduzeće će u subotu, 5. maja, otvoriti svoje kapije pre svega za mališane, ali i njihove roditelje. Posetioci će moći da vide koje su to mašine i vozila uz pomoć kojih se Beograd svakodnevno čisti i sređuje.

Druga nedelja maja biće posvećena pojačanom uklanjanju „divljih" deponija, a samim tim i potencijalnih zaraza koje vrebaju sa ovih lokacija. U sedmici od 14. do 20. maja intenzivnije će se prazniti septičke jame, a kraj meseca je, kao prošle godine, namenjen direktno građanima i načinima na koje i oni mogu da doprinesu lepšem izgledu prestonice.

Tokom prošlogodišnje akcije „Maj - mesec čistoće", sa gradskih izletišta je posle prvomajskih praznika odneto 150 kubika otpada. U zajedničkoj akciji sa ostalim komunalnim preduzećima, sa priobalja Save i Dunava uklonjeno je više od hiljadu kubika raznovrsnog smeća. Radici „Čistoće" očistili su 67 septičkih jama, a sa „divljih" deponija uklonjeno je oko 2.100 kubika otpada.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Veliko spremanje Beograda

Izvor: DANuBeogradu.rs, 29.Apr.2012, 14:36

Već drugu godinu za redom JKP 'Gradska čistoća' proglašava maj mesecom čistoće, pa će tokom svake majske nedelje biti pojačana po jedna redovna aktivnost ovog preduzeća. - Prošlogodišnja akcija je bila veoma uspešna, pa želimo da maj tradicionalno postane mesec kada ćemo, zajedno sa sugrađanima,...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.