Veliko interesovanje za letove do Beča

Izvor: RTS, 02.Feb.2010, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko interesovanje za letove do Beča

Niskotarifna avikompanija "Flaj Niki" sledeće godine će uvesti po dva leta dnevno između Beograda i Beča zbog velikog interesovanja putnika. "Flaj Niki" leti između glavih gradova Austrije i Srbije šest puta nedeljno.

Niki Lauda, vlasnik austrijske niskotarifne avikompanija "Flaj Niki" najavio je da će sledeće godine uvesti i po dva leta dnevno između Beograda i Beča zbog velikog interesovanja putnika.

Lauda je na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je veoma zadovoljan dosadašnjim odzivom putnika i da će ako se to nastavi uvesti i drugi let dnevno.

"Let je bio dobar i avion je sleteo ranije, što je i normalno pošto se trudim da letim brzo", istakao je bivši šampion Forumule 1, Lauda, koji je pilotirao avionom na današnjem letu.

Niskotarifna kompanija "Flaj Niki" od ponedeljka je uvela letove između glavih gradova Austrije i Srbije i leteće šest puta nedeljno, svaki dan osim subote.

Na prvom letu iz Beograda do Beča, bilo je 38 putnika, dok je iz Beča stiglo 58, a iz Beograda odletelo 45 putnika.

Lauda je rekao da je prilikom uvođenja nove linije, neophodno investirati između 1,5 i dva miliona evra i leteti oko 15 meseci da bi se investicija isplatila i da bi se pozitivno poslovalo.

"Flaj Niki" počinje prodaju karata po ceni od 29 evra za putovanje u jednom smeru, a cena se povećava što se više približava putovanje, tako da se najskuplje karte prodaju na dan polaska, ali je i tada cena 30 odsto niža od konkurencije.

Aviokompanija "Niki" ove godine iz Beča leti sa 17 aviona, istakao je Lauda i dodao da je ta kompanija deo "Er Berlin Niki" grupe koja ima oko 130 aviona i preveze oko 30 miliona putnika godišnje.

Prema podacima, najniža cena karte za povratni let između Beograda i Beča, sa svim taksama kreće se od 58 evra. Ukoliko bi neko želeo da u Beč otputuje ovog vikedna, sa polaskom u petak i povratkom u nedelju, karta bi ga danas koštala 158 evra.

Razvoj aviosaobraćaja na srpskom tržištu 

Državni sekretar za vazdušni saobraćaj Srbije Miodrag Miljković rekao je da zahvaljujući primeni sporazuma o Otvorenom nebu Evrope i ukidanja šengenskih viza za građane Srbije postoji veliki potencijal za razvoj aviosaobraćaja na srpskom tržištu.

"U privih mesec dana primene bezviznog režima promet putnika povećan je za 20 odsto, a povećano je i interesovanje stranih kompanija za srpsko tržište", naveo je Miljković.

Miljković je rekao i da se od isticanja kandidature Srbije za članstvo u Evropskoj uniji povećalo i interesovanje za ulaganja u srpske vazduhoplovne institucije.

Ambasador Austrije u Beogradu Klemens Koja naveo je da se zahvaljujući ukidanju viza očekuje povećanje saobraćaja između Srbije i Austrije i da je dolazak druge austrijske aviokompanije na srpsko tržište dobra prilika da se stanovnici dve zemlje posećuju i bolje upoznaju.

Sa beogradskog aerodroma od ranije lete niskotarifne aviokompanije "Džerman vings", "Norvidžan er šatr" i "Nordik erlink", a iz Niša do Bolonje leti italijanska aviokompanija "Vind džet".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.