Veliki uspeh folklornih udruženja na Evropskoj smotri

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jun.2017, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki uspeh folklornih udruženja na Evropskoj smotri

Na nedavnoj Evropskoj smotri u Portorožu od 10 zlatnih plaketa, čak sedam je pripalo folklornim udruženjima iz Švajcarske, i to: društvima "Vuk Karadžić" iz Roršaha, Zavičaj iz Vintertura, "B. Radičević" iz Lugana, Izvor iz St. Galena, "Vuk Karadžić" iz Šenenverda, Homolje iz Gosaua i Kolo iz Nojhauzena.

Bivši prvaci Evropske smotre "Vuk Karadžić" iz Roršaha ovog puta su bili drugi, ali su veoma zadovoljni. Njima su roditelji igrača i članovi uprave priredili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << doček u klupskim prostorijama.

- S moje strane, prvo hvala igračima, bili su fantastični, odradili su kako znaju i umeju i to se vidi po mestu koje su zaslužili. Biti drugi na Evropskoj smotri od 50 udruženja je velika stvar. Hvala svim igračima od srca i hvala delu uprave koji nam je priredio doček - izjavio je Novica Bubulović, predsednik kluba, prilikom dočeka u Roršahu.

Svake godine članovi Zavičaja iz Vintertura stignu dan pre Smotre i provedu tri dana prvenstveno u druženju, a ceo tekst o tome kako su se družili sa prijateljima iz drugih društava možete pročitati u sutrašnjem izdanju "Vesti".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.