Veliki skok novozaraženih u Lombardiji, preminule 172 osobe

Izvor: B92, 12.Maj.2020, 20:25

Veliki skok novozaraženih u Lombardiji, preminule 172 osobe

Veliki skok broja slučajeva kovid 19 u najteže pogođenom regionu Lombardiji, doprineo je najvećem dnevnom porastu broja zaraženih za poslednjih nekoliko dana.

Prema podacima italijanskog Ministarstva zdravlja, u Lombardiji su potvrđena 1.033 slučaja, što čini većinu od ukupno 1.402 nova slučaja u Italiji. U poslednjih nekoliko dana, dnevni broj slučajeva u Lombardiji kretao se oko nekoliko stotina

Sveukupno, u Italiji ima 221.216 potvrđenih koronavirusnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << infekcija. Stručnjaci kažu da je pravi broj nesumnjivo mnogo veći, ističući da mnogi ljudi s blagim simptomima često ne budu testirani.

Vlasti su zabeležile 172 smrti u periodu od 24 sata koji se završio večeras, što povećava broj potvrđenih smrti na 30.911. Skoro polovina smrtnih slučajeva dogodila se u Lombardiji, gde je krajem februara počela epidemija u italiji.

Zdravstveni zvaničnici sa nestrpljenjem očekuju naredne dnevne izveštaje kako bi utvrdili da li je delimično ukidanje ograničenja kretanja 4. maja prouzrokovalo porast stope zaraze.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.