Veliki prezir: Od rokenrola može da se živi, samo još nismo uspeli u tome

Izvor: Blic, 14.Mar.2013, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki prezir: Od rokenrola može da se živi, samo još nismo uspeli u tome

Poznati sastav "Veliki prezir" održaće veliki beogradski koncert u petak, 15. marta, u Domu omladine Beograda, a ovaj nastup biće deo muzičkog dokumentarnog filma

Posle četiri studijska albuma na CD-u, krajem decembra prošle godine "Veliki prezir" je objavio i prvo vinilno izdanje - EP ,,Svetlost i dim”.

- Razlozi za vinilno izdanje su vrlo logični, pre svega zato što CD kao format više nema nikakvog smisla zbog daunlouda, a što se tiče naših ličnih afiniteta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oni su svakako na strani vinila. Mnogo je razloga za to. Ploče bolje zvuče, pružaju daleko lepši muzički doživljaj i slušaju se pažljivije - kaže za "Blic" Vladimir Kolarić-Kole, frontmen "Velikog prezira".

Publika će na koncertu moći da čuje kako zvuče uživo i te četiri nove pesme, kao i stari hitovi, te neki pomalo zaboravljeni klasici. Ono što fanove ovog benda takođe uskoro očekuje jeste i dokumentarni film o "Velikom preziru".

- Neće tu biti nikakvog hronološkog udubljivanja u našu karijeru. Film će se baviti isključivo vremenskim intervalom u kome autorka filma Andrijana Stojković provodi sa nama, deleći zajedno sa nama te trenutke u kojima se događaju razne stvari koje mogu da se dese kada ste u rokenrol bendu. I ovaj koncert će naravno biti deo tog filma - ističe poznati muzičar. na pitanje da li može da se živi od rokenrola kaže:

- Naravno da može. Samo još nismo uspeli u tome - zaključuje Kole.

Povezane vesti: "Partibrejkers" i "Džinks" na "Long night" festivalu Koncert Damira Urbana 14. februara u Domu omladine Muzičko putovanje sa bendom "Block out" Lejdi Gaga zbog pretnji otkazala koncert u Indoneziji "Hladno pivo" na "Long night" festivalu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.