Vatra progutala višespratnicu u Valensiji: Najmanje 13 povređenih FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 20:41

Vatra progutala višespratnicu u Valensiji: Najmanje 13 povređenih FOTO/VIDEO

Najmanje 13 osoba povređeno je u požaru koji je uništio stambenu zgradu od 14 spratova u španskom gradu Valensija i proširio se na susednu zgradu.

Plamen je za samo pola sata zahvatio celu zgradu koja je izgrađena 2008. godine, gorela je fasada, a neki delovi zgrade su odbačeni nekoliko metara, prenosi El Pais.

Lokalni mediji javljaju da bi ljudi u zapaljenoj zgradi moglo biti zarobljenih ljud, a jedna žena je izjavila da je videla kako vatrogasne ekipe pokušavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da iz požara spasu maloletnika.

Policija je ogradila područje kako bise izbegle povrede i olakšao dolazak vozila hitne pomoći. Vatrogasci su pozvani oko 17.30 po lokalnom vremenu i trenutno se na licu mesta nalazi 20 ekipa, a postavljena je i poljska bolnica, prenosi BBC.

Španski premijer Pedro Sančez u objavi na društvenim mrežama je izrazio solidarnost sa stanovnicima ove zgrade i odao priznanje pripadnicima hitnih službi.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.