Veliki požar u Italiji: Gori cela fabrika

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 20:57

Veliki požar u Italiji: Gori cela fabrika

Veliki požar izbio je danas u fabrici za proizvodnju alkoholnih pića u italijanskom gradu Faenzi u pokrajini Emiliji Romagni, rekli su vatrogasci.

Oni su evakuisali okolno područje.

Ukupno 60 radnika hitnih službi gasi požar koji je zahvatio 15 objekata. Trenutno nema žrtava, a područje u radijusu od jednog kilometra evakuisali su vatrogasci kao meru opreza, pri čemu je okolno područje moralo da napusti 530 ljudi. Uzrok požara nije poznat.

Fotografije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i snimci koje su napravili vatrogasci prikazuju gusti crni dim. Vatrogasna operacija je dodatno komplikovana zbog lako zapaljivog alkohola pa je rad hitnih službi ograničen na zaštitu objekata koje požar nije zahvatio i obližnjih zgrada.

Pokrajinska agencija za zaštitu životne okoline ARPA je zbog gustog dima takođe na terenu.

Radnici fabrike su najpre čuli oštar zvuk eksplozije, a zatim nekoliko manjih, javila je italijanska novinska agencija ANSA.

Sigurnosne mere su odmah preduzete i cela lokacija je evakuisana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.