Veliki požar u Dohi

Izvor: RTS, 28.Maj.2012, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki požar u Dohi

Devetnaest ljudi, uključujući 13 dece, stradalo u požaru koji je izbio u najvećem tržnom centru u Dohi. Uzrok požara još nije poznat, a istraga je u toku.

U požaru koji je izbio u najvećem tržnom centru u katarskom glavnom gradu Dohi poginulo 19 ljudi, od čega trinaestoro dece, javile su katarske vlasti.

Požar je izbio oko podne u luksuznom šoping centru Vilađo mol, sa radnjama, restoranima, zatvorenim klizalištem i kanalima po ugledu na Veneciju, po kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je moglo da se vozi gondolama.

Katarsko ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da je u požaru poginulo trinaestoro dece, sedam devojčica i šest dečaka, četiri učiteljice i dva pripadnika civilne odbrane.

Tržni centar je otvoren 2006. godine i jedan od najpopularnijih mesta za kupovinu i zabavu u Kataru.

Očevici su javili da su se crni stubovi dima dizali iz centra, na lice mesta stigao je veliki broj kola hitne pomoći.

Ministar unutrašnjih poslova Abdalah ben Naser Al Tani rekao je da

je istraga u toku.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.