Veliki požar u Francuskoj: Najmanje devet osoba poginulo

Izvor: B92, 09.Avg.2023, 10:17

Veliki požar u Francuskoj: Najmanje devet osoba poginulo

Najmanje devet osoba poginulo je danas u požaru koji je zahvatio kuću za odmor za odrasle osobe sa invaliditetom na severoistoku Francuske.

Za još dve osobe se i dalje traga.

Iz kuće je evakuiano 17 ljudi, među kojima i jedna osoba sa teškim telesnim povredama koja je prebačena u bolnicu, prenosi AP.

Požar je izbio rano jutros u kući od 500 kvadratnih metara u koju su smešteni stari koji su došli na odmor iz Nansija.

Kuću za odmor u Vincenajmu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << blizu Kolmara, iznajmilo je jedno francusko udruženje koje se brine o starim ljudima s posebnim potrebama Ka mestu požara uputila se i premijerka Francuske Elizabet Born.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devet tijela pronađeno nakon požara u francuskom odmaralištu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Avg.2023

Devet tijela je pronađeno, a strahuje se da su još dvije osobe mrtve nakon požara u francuskom odmaralištu u kojoj su bile smještene osobe sa smetnjama u učenju, piše BBC. Gotovo 80 vatrogasaca poslato je da gasi požar u La Forgeu nakon što su hitne službe upozorene u 06:30 po lokalnom vremenu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.