Gori banja kod Sombora, hitna evakuacija: Brzom reakcijom izbegnuta je još veća katastrofa FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 24.Jan.2024, 21:39

Gori banja kod Sombora, hitna evakuacija: "Brzom reakcijom izbegnuta je još veća katastrofa" FOTO/VIDEO

Večeras je došlo do velikog požara u banji u Bezdanu kod Sombora.

Svo osoblje i sedamdesetak pacijenata su evakuisani i nema nastradalih, ni povređenih.

Požar je izbio između 19 i 20 časova, a u plamenu je krovna konstrukcija i objekat iznad termalnih bazena.

Somborski vatrogasci su se uključili u gašenje požara, na terenu je najmanje sedam vatrogasnih vozila i pedesetak vatrogasaca iz DVD Bezdan, Bački Breg i Bački Monoštor.

Materijalna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šteta je velika, a istraga će utvrditi kako je do požara došlo. Do temelja je izgoreo terapijski blok, ali gore i ostale zgrade bezdanske banje: parafinski blok, elektroterapija, bazen.

Gašenje požara otežalo je i to što pojedini hidranti nisu radili, te nije bilo moguće adekvatno puniti vodom vatrogasnu opremu.

Vatra je još uvek intenzivna i okolinom se širi gust dim oštrog mirisa. Uzrok požara je za sada nepoznat, a uviđaj će biti obavljen najverovatnije sutra ujutro.

Na licu mesta je i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković članovi uprave somborske bolnice, kojoj i pripada banja u Bezdanu.

"Brzom reakcijom vatrogasaca izbegnuta je još veća katastrofa, gorelo je oko dve hiljade kvadratnih metara krova. Najbitnije je da nema ljudskih žrtava, a materijalna šteta je svakako ogromna! Bitno je da su svi pacijenti zbrinuti, požar će biti lokalizovan, a uviđaj će se raditi sutra ujutro", rekao je gradonačelnik Antonio Ratković.

Direktor Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović” dr Dragan Rastović izjavio je da je požar u bezdanskoj banji počeo na krovu terapijskog bloka i bazena.

"Pacijenti nisu bili ugroženi, jer je požar izbio iznad terapijskog bloka. Bilo jde 59 pacijenata, zbrinuti su i bezbedni. Ne možemo sa sigurnošću da kažemo šta je uzrok požara", izjavio je dr Dragan Rastović, direktor somborske bolnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVI VELIKI POŽAR U SRBIJI! Gori banja kod Sombora: Vatra se diže NEKOLIKO METARA u visinu, dim kulja, nebo se zakrvavilo (FOTO)

Izvor: Blic, 24.Jan.2024

Veliki požar izbio je večeras oko 20 sati u banji u Bezdanu kod Sombora, navodi se na Instagram stranici 192.rs.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.