Veliki požar kod Gacka

Izvor: RTS, 15.Jul.2012, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki požar kod Gacka

Na području opštine Gacko, u rejonu sela Cernice, nekontrolisano se širi veliki šumski požar prema naselju Korita. I u okolini Trebinja bukti više prožara, pa je privremeno obustavljen saobraćaj od tog grada prema Bileći.

Veliki šumski požar u rejonu sela Cernice na području opštine Gacko nekontrolisano se širi prema zapadu gde je nepristupačan teren, a vatrogasci se bore sa vatrom da se ne bi proširila prema naselju Korita, izjavio je zamenik komandira vatrogasne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jedinice Gacko Žarko Rudović.

Rudović je naglasio da vetar stvara ogromne probleme u gašenju požara i da 16 ljudi danonoćno na terenu nastoji da lokalizuju vatrenu stihiji.

Požar sa južne, istočne i severne strane stavljen je pod kontrolu, preneo je Glas Srpske.

Rudović je napomenuo da je zbog požara koji je aktivan uz magistralni put Gacko - Bileća i gustog dima u poslepodnevnim časovima moguće otežano kretanje saobraćaja na ovoj deonici puta.

U požaru koji je aktivan već peti dan i čija je linija duga nekoliko kilometara izgorelo je više od 10 hektara listopadne šume, niskog rastinja i trave.

Na brdima iznad i u okolini Trebinja danas bukti više požara, javlja reporter Tanjuga sa lica mesta. Vatrogasne ekipe su na terenu i gase vatru koja je zahvatila nisko rastinje.

Zbog požara i dima saobraćaj na putu Trebinje - Bileća je privremeno bio zatvoren, a sada se obavlja usporeno i vozila se naizmenično propuštaju.

I u okolini Bilećkog jezera bukti nekoliko požara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.