Veliki požar iznad Kaštela, vatra preti kućama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2020, 16:17

Veliki požar iznad Kaštela, vatra preti kućama

Veliki požar izbio je na Kozjaku iznad Kaštel Sućurca i to na lokalitetu Dragoćevo iznad Strabežnika, javlja DalmacijaDanas.

Gore borova šuma i makija, a požar se približio kućama. Očekuje se dolazak kanadera koji će pomoći gašenje.

Požar je u vrlo kratkom roku opustošio više hektara makije, borovine i drugog rastinja u Kaštel Sućurcu i širi se prema Kastel Gomilici.

Širenju vatre podstiče i jak jugo, a požar je zahvatio i severnu stranu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kozjaka.

"Požar nije pod kontrolom. Branimo kuće, a dva kanadera su trenutno na terenu. Na terenu su sve snage sa područja Trogira, Kaštela i Solina. Zatražili smo i dodatne snage", rekli su vatrogasci.

DalmacijaDanas saznaje da se vatra ubrzano širi prema planinarskom domu Putalj, koji je evakuisan. Takođe, gusti dim je zahvatio vojno postrojenje na vrhu Kozjaka. Tamošnji radarsko-komunikacijski centar osiguran je dodatnim snagama iz Zagore, a stigli su i predstavnici Civilne zaštite.

Požar u centru Splita, gore motocikli na rivi

U centru Splita danas posle 13 sati izbio je požar, a na terenu su vatrogasci koji ga gase.

Požar je izbio malo posle 13 sati kada se zapalio električni skuter, a vatra sa njega se proširila na ostala vozila, prenosi Dalmatinski portal.

Splitska policija navela je da su dobili dojavu da gore dva motora na južnom ulazu u podrume Dioklecijanove palate.

Navodi se da za sada nije poznat tačan broj zapaljenih vozila, a plamen je zahvatio i jednu palmu, prenosi Dalmacija danas.

Na objavljenim video snimcima i fotografijama objavljenim na društvenim mrežama vidi se gusti dim iznad splitske rive.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VATRENA STIHIJA U DALMACIJI Izbio veliki šumski požar, VATRA PRETI KUĆAMA (VIDEO)

Izvor: Blic, 03.Avg.2020

Veliki požar izbio je na Kozjaku iznad Kaštel Sućurca i to na lokalitetu Dragoćevo iznad Strabežnika, javlja Dalmacija Danas.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.