Izvor: Medijski istraživački centar, 15.Jun.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki asteroid noćas će proleteti pored Zemlje

Asteroid širok 500 metara proleteće večeras relativno blizu Zemlje, objavili su svetski mediji. Njegovo kretanje će preko interneta moći da prate svi ljubitelji astronomije.
Stručnjaci ističu da ne postoji nikakva opasnost od sudara sa asteroidom 2012 LZ1 jer se očekuje da se sa našom planetom mimoiđe na udaljenosti koja je 14 puta veća od razdaljine Zemlje i Meseca.
Ova ogromna svemirska stena otkrivena je tek pre pet dana iz Australijske laboratorije u kojoj su radili istraživač >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << Rob Mek Not i njegove kolege, piše ABC News.
Mek Not će učestvovati u 'živom' prenosu kretanja asteroida putem sajta events.slooh.com na kome će biti vidljiv snimak teleskopa sa Kanarskih ostrva od 20 sati prema lokalnom, osnosno od dva posle ponoći po našem vremenu, u vreme najmanje razdaljine između asteroida i Zemlje.
 

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.