Izvor: Southeast European Times, 09.Feb.2010, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velike snežne padavine paralizovale delove Bugarske i Rumunije

09/02/2010

BUKUREŠT, Rumunija -- Velike snežne padavine i jaki vetrovi pogodili su u ponedeljak (8. februara) Bugarsku i Rumuniju, izazvavši ogromne saobraćajne probleme u obe zemlje. U Bugarskoj je situacija najgora na jugoistoku, gde je proglašeno vanredno stanje. Struje nema u skoro 150 sela. Snežni nanosi na severoistoku dostižu 1,5 do 2 metra.

Bukurešt se takođe bori da se izvuče iz snega. Putovanja drumovima sada su zabranjena, nakon oko trideset nesreća u jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << danu u prestonici Rumunije. U Turskoj su veliki pljuskovi pogodili Trakiju i obalu Egejskog mora. Mnogi putevi su zatvoreni, a jedna osoba je poginula kada ju je pogodio grom. (Dnevnik, AFP, CNN Turk - 08/02/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.