Velike novosti iz VW grupe (FOTO)

Izvor: Mondo, 20.Nov.2017, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velike novosti iz VW grupe (FOTO)

Pored modela sa VW znakom, uskoro stižu i prve elektro Škode

Najveća evropska automobilska grupacija "Folksvagen" najavila je da će do 2022. godine uložiti čak 34 milijarde evra u razvoj električnih i autonomnih vozila, novih mobilnih usluga i dalju digitalizaciju.

Najveći deo ove sume će biti potrošen na elektrifikaciju automobila, pa možemo uskoro očekivati i potpuno novu platformu električnih automobila.

Pored razvoja novih vozila, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << deo strategije se odnosi i na transformaciju fabrika ove grupacije, kao i edukaciju većine zaposlenih. Postrojenje u nemačkom gradu Cvikau će biti pretvoreno u centar za proizvodnju modela na novoj električnoj MEB platformi, na čijoj bazi će se praviti najavljeni električni I. D. modeli, a moguće i nova "buba".

"Folksvagen" očekuje da će do 2030. godine svaki njihov model imati i električnu verziju.

Stižu i prve električne "škode"

"Najveći Folksavagenov rival" počinje proizvodnju potpuno električnih modela 2020. godine.

Godinu dana pre toga stići će i "superb" i "kodiak" u PHEV (punjiva hibridna elektro vozila) verzijama. Oba modela će imati hibridni pogon ukupne snage 215 KS, koji se sad nalazi u bratskom "pasatu GTE".

Škodinoj električnoj familiji će se pridružiti i novi kupe-krosover predstavljen kao "VisionE" koncept. Biće opremljen parom elektro-motora ukupne snage 306 konjskih snaga.

Kako je najavljeno, ovo će biti najskuplji model u 122 godine dugoj istoriji ovog čuvenog češkog brenda, koji će do 2025. godine izbaciti ukupno pet električnih modela.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.