Velike mačke se suočavaju sa istrebljenjem

Izvor: Blic, 19.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velike mačke se suočavaju sa istrebljenjem

Grupe za zaštitu životinja u svetu ponovo apeluju da se preduzmu nove akcije kako bi se spasile svetske ikonske zveri od istrebljenja, pišu svetski mediji.

Sibirski tigar je najveći među svim velikim mačkama i živi isključivo u ogromnim šumama na dalekom istoku Rusije. Međutim, bespravni lov i tradicionalna kineska medicina prete da ih izbrišu sa lica zemlje.

Postoji samo 500 životinja koje su ostale u divljini.

Lov tigrova je ilegalan u Rusiji i tamošnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlasti imaju strategije koje sprečavaju lov i trgovinu proizvoda dobijenih od tigrova. Međutim, plan nije dovoljno finansijski pokriven i velikim delom je neuspešan, a nagrade od lova su daleko unosnije. Lovokradica može da hrani svoju porodicu godinu dana od samo jednog ubijenog tigra. Kineski trgovci će platiti hiljade dolara za životinju, sigurni u saznanju da će zaraditi još hiljade i hiljade od proizvođača tradicionalnih kineskih lekova. Tako da svake godine, od 500 sibirskih tigrova koji još obitavaju u ruskim šumama, lovokradice uzmu njih 50.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.