Velika zaplena ekstazija u Belgiji

Izvor: RTS, 23.Avg.2013, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika zaplena ekstazija u Belgiji

Belgijska policija zaplenila rekordnu količinu tableta ekstazija u vrednosti od 1,3 milijarde evra. Uhapšeno 11 osoba.

U Belgiji je, u okviru međunarodne policijske akcije, zaplenjena rekordna količina tableta ekstazija i supstanci za njihovu proizvodnju. Uhapšeno je i 11 osoba, saopštilo je belgijsko savezno tužilaštvo. 

Ulična vrednost ilegalnih supstanci otkrivenih u simultanim racijama u Belgiji, Poljskoj i Holandiji iznosi čak 1,3 milijarde evra.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Cilj akcije, u čijoj su pripremi učestvovale policije iz tri zemlje, bio je razbijanje mreže ilegalnih laboratorija za proizvodnju sintetičke droge ekstazi.

Prema najnovijim istraživanjima, ekstazi je prestigao kanabis na listi najpopularnijih narkotika u EU.

Tokom 30 istovremenih racija zaplenjeno je 1.000 tona tečnog ekstazija i 18,5 tona safrola (hemikalije koja se koristi u proizvodnji). Najveća količina otkrivena je u privatnoj garaži u gradiću Šimai u blizini Brisela.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Belgiji uhapšeno 11 osoba zbog proizvodnje i dilovanja ekstazija!

Izvor: Press, 23.Avg.2013

Ulična vrednost ilegalnih supstanci otkrivenih u simultanim racijama u Belgiji, Poljskoj i Holandiji iznosi čak 1,3 mijarde evra, navodi se u saopštenju tužilaštva. .. Cilj akcije, u čijoj su pripremi učestvovale policije iz tri zemlje, bio je razbijanje mreže ilegalnih laboratorija za proizvodnju...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.