Velika policijska akcija; U Srbiji uhapšeno 36 osoba

Izvor: B92, 18.Jun.2021, 14:13

Velika policijska akcija; U Srbiji uhapšeno 36 osoba

Beograd -- Policija je uhapsila 36 osoba zbog davanja i primanja mita, kao i zbog zloupotrebe službenog položaja.

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su 36 osoba, dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćena još jedna osoba, zbog sumnje da su izvršili krivična dela davanje mita, primanje mita >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i zloupotreba službenog položaja.

Uhapšeni su N. P. (1984), odgovorno lice PD “Jela univerzal“ iz Ivanjice, vozači u toj firmi V. M. (1976), M. M. (1993), V. D. (1995) i S. M. (1989), vozači u PD “Maja WOOD“ d.o.o. Ivanjica S. P. (1989) i R. B. (1984), kao i 29 čuvara zaposlenih u JP „Srbijašume“, u više šumskih gazdinstava na teritoriji Republike Srbije.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćena i tridesetogodišnja žena, odgovorno lice PD „Maja WOOD“, za kojom policija intenzivno traga.

Osumnjičeni N. P. i tridesetogodišnjakinja terete se da su preko vozača zaposlenih u firmama „Jela univerzal“ i „Maja WOOD“, u kojima su oni odgovorna lica, davali mito čuvarima šume kako bi prilikom eksploatacije drveta u otpremnicama unosili podatke neistinite sadržine, čime su oštetili JP „Srbijašume“.

Šumski čuvari su, kako se sumnja, u službenoj dokumentaciji prikazivali manje količine od stvarno utovarenog drveta, odnosno prikazivali da je reč o lošijoj klasi robe od one koju su vozači preuzeli.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bivša pomoćnica ministra pred sudom zbog korupcije

Izvor: B92, 18.Jun.2021

Beograd -- Specijalni sud u Beogradu zakazao za 25. jun pripremno ročište u procesu protiv bivše pomoćnice ministra poljoprivrede Darije Janjić Nišavić...Ona je optužena za korupciju, zajedno sa Čedomirom Draškovićem i Helgom Stojanović, koja je bila šef Odseka za javne nabavke u Ministrstvu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.