Srbija je uspela, važna pobeda Vučića: Ovo su tačke koje su izbačene iz deklaracije u Tirani

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 15:13

Srbija je uspela, važna pobeda Vučića: Ovo su tačke koje su izbačene iz deklaracije u Tirani

Zahvaljujući zalaganju predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz Deklaracije u Tirani izbačene su dve za Srbiju važne tačke.

Ovako je izgledala prva tačka koja je izbačena:

"Potvrđujemo kritičnu važnost i neophodnost uvođenja sankcija protiv Ruske Federacije kao odgovor na njen ničim izazvan akt agresije i kršenja međunarodnog prava."

Ovako je izgledala druga tačka koja je izbačena:

"Prepoznajući negativne efekte ruskog zlonamernog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mešanja u demokratske procese i unutrašnje stvari suverenih država, ujedinjeni smo u našoj posvećenosti da se borimo protiv takvih akcija. Štaviše, priznajemo destruktivni uticaj ruske propagande, hibridnog ratovanja i kampanja dezinformacija i obavezujemo se da ćemo unaprediti naše napore saradnje u borbi protiv ovih izazova, doprinoseći stabilnosti i bezbednosti međunarodne zajednice."

Vučić iz Tirane: Prihvaćeno, nema sankcija FOTO/VIDEO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbija po svaku cenu čuva Kosovo: Iz deklaracije u Tirani izbačena sporna terminologija

Izvor: B92, 28.Feb.2024

Zalaganjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz Deklaracije sa Samita u Tirani izbačene su tačke gde se Kosovo predstavlja kao država učesnica Samita...Ovako su glasile tačke 6 i 7 koje su izbačene, a koje se odnose na zemlje učesnice, jer Kosovo to nikako ne može biti, te te tačke ni po...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.