Velika i mala bića – bogatstvo i sklad živog sveta

Izvor: Politika, 19.Mar.2013, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika i mala bića – bogatstvo i sklad živog sveta

Priroda je ključ opstanka. Od nje sve počinje. Između prirode i čoveka postoji ekološka veza, koja čovekovim postupcima može da se naruši – upozorava Danica Masniković, umetnica koja je predstavila svoj novi stvaralački ciklus „Art animals” u galeriji „Atrijum” Biblioteke grada. Glavni „junaci” njenih slika su gmizavac, noj, morski konjic, papagaj, nosorog, sova, labrador...    Platna su oslikana u tehnici ulje na platnu, a postavku je obogatila i akvarelima, predstavljajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nekoliko portreta koje simbolički prate ptice. Diptih „Skakavci” iz 2007- godine takođe je našao mesto na ovoj izložbi.

– Pažnju su mi zaokupila velika i mala bića sveta, i to s razlogom, jer njihovim opstankom i priroda nastavlja svoj harmonični ciklus. U prirodi je sve jednostavno i skladno, samo ako ljudi tom ciklusu ne prkose – objašnjava slikarka, rodom iz Brna u Češkoj. Fakultet likovne umetnosti i postdiplomske studije završila u Beogradu 1965. godine. Dobitnik je prestižnih  nagrada u zemlji i inostranstvu.

A. K.

objavljeno: 19.03.2013.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.