Velika akcija širom Evrope, uhapšeno 90 mafijaša

Izvor: B92, 05.Dec.2018, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika akcija širom Evrope, uhapšeno 90 mafijaša

U Nemačkoj, Italiji, Belgiji i Holandiji su sprovedene koordinisane racije u kojima je uhapšeno 90 lica koji se sumnjiče da su pripadnici italijanske mafije.

Nemačka federalna policija saopštila je da su pretresene prostorije koje se dovode u vezu sa "Ndrangetom", organizovanom kriminalnom grupom sa juga Italije zbog navoda o trgovni kokainom, pranja novca, podmićivanja i nasilja, preneo je AP.

Hapšenje je deo istrage pod nazivom Polino pokrenute 2016. godine.

Operacijom je koordinisao Evrodžast (Eurojust), evropska jedinica za borbu protiv prekograničnog organizovanog kriminala.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Velike akcije u Evropi protiv italijanske mafije

Izvor: RTS, 05.Dec.2018

. U Nemačkoj, Italiji, Belgiji i Holandiji rano jutros su sprovedene koordinisane racije u kojima je uhapšeno 90 lica koji se sumnjiče da su pripadnici italijanske mafije.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.