Velika akcija policije; Pretresi i hapšenja širom glavnog grada

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 11:19

Velika akcija policije; Pretresi i hapšenja širom glavnog grada

U toku je akcija službenika SPO, koji sa odobrenim nalozima sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, pretresaju stanove i kuće uhapšenih.

Crnogorsko Specijalno policijsko odeljenje (SPO) uhapsilo je više osoba po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog stvaranja kriminalne organizacije i neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

U toku je akcija službenika SPO, koji sa odobrenim nalozima sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pretresaju stanove i kuće uhapšenih u Baru i Podgorici.

Na spisku za hapšenje nalaze se imena sedam osoba zbog sumnje da su članovi kriminalne organizacije koja se bavila prodajom droge.

Tokom dana očekuje se privođenje osumnjičenih u zgradu SPO, a potom i u Specijalno državno tužilaštvo.

"Specijalno policijsko odeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, danas lišilo slobode M.J.,T.J.,S.Dj.,S.Z.,A.Dj.,F.K. i M.M.,B, i protiv njih,ali i protiv D.V,A.Lj. i N.P.,koji su u zatvoru u Crnoj Gori ili inostranstvu, i B.V.,koji nije dostupan državnim organima, podnelo krivičnu prijavu za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije", saopštio je državni tužilac portparol Vukas Radonjić.

On je dodao da su prethodno prikupljeni dokazi iz kojih proizilaze osnovi simnje da su M.J. i T.J., u 2021. i 2022. godini,stvorili kriminalnu organizaciju, koja je imala za cilj krijumčarenje opojnih droga, na teritoriji Crne Gore, Albanije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Austrije, a čiji pripadnici su postali ostala lica lišena slobode i druga, zasad nepoznata lica.

"Lica lišena slobode će biti saslušana kao osumnjičena u zakonskom roku", rekao je Radonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Baru i Podgorici uhapšeno sedam osoba zbog opojnih droga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2023

Pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja (SPO) uhapsili su jutros u Baru i Podgorici sedam osoba, zbog stvaranja kriminalne organizacije i neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.