Velika Britanija, film i humanost: Majkl Šin postaje neprofitni glumac - sve honorare davaće u humanitarne svrhe

Izvor: B92, 06.Dec.2021, 20:00

Velika Britanija, film i humanost: Majkl Šin postaje "neprofitni glumac" - sve honorare davaće u humanitarne svrhe

Aktivista će novac koji zaradi od glume davati za humanitarne projekte.

Imao je niz zapaženih filmskih uloga, igrao je i nekadašnjeg britanskog premijera Tonija Blera u filmu Kraljica (The Queen), a u stvarnom životu je čovek ogromnog srca.

Velški glumac Majkl Šin saopštio je da je odlučio da novac koji zaradi od glume uplaćuje u više humanitarnih projekata.

Otkrio je i da je prodao kuće kako bi obezbedio da se Svetsko prvenstvo za beskućnike 2019. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << održi u Kardifu.

"Bilo je nečeg prilično oslobađajućeg u tome. Uložiću velike količine novca u ovo ili ono, jer mogu ponovo da ga zaradim", rekao je on.

"U suštini, postao sam socijalno preduzeće, neprofitni glumac".

Prekretnica - predstava u rodnom gradu

Zvezda serije Good Omens i filmova The Damned United i Frost/Nixon već je obećao 50.000 funti tokom pet godina za finansiranje stipendija velškim studentima kako bi otišli na Univerzitet u Oksfordu.

Međutim, Šin je otkrio da je "prekretnica" njegove odluke bila 72-časovna predstava Strasti koju je igrao na ulicama rodnog grada Port Talbota 2011. godine.

"U rodnom gradu sam upoznao ljude i organizacije za koje nisam znao da postoje", rekao je.

Ispričao je kako je upoznao grupu koja pomaže mladim negovateljima koji su imali tek toliko novca da odvedu decu na kuglanje ili pogledaju film.

"Vratio sam se da ih posetim tri ili četiri meseca kasnije i saznao da su sredstva nestala i da ta organizacija više ne postoji."

Volonteri koji kuvaju za beskućnike - pogledajte video

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.