Velika Britanija: Rab postao vicepremijer i ministar pravde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2021, 17:31

Velika Britanija: Rab postao vicepremijer i ministar pravde

Premijer Velike Britanije Boris Džonson počeo je danas sa rekonstrukcijom vlade i promenom nekoliko ministara - prvi koji je otišao je ministar obrazovanja Gevin Vilijamson, a i ministar spoljnih poslova Dominik Rab više nije na toj funkciji.

Kako prenosi Rojters, pozivajući se na objavu političke urednice BBC-ja Lore Kvensberg, Rab je postavljen na mesto ministra pravde, a biće i vicepremijer.

"Znamo da javnost takođe od nas želi da ispunimo očekivanja kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je reč o prioritetima i zato premijer želi da ima pravi tim na mestu za ostvarenje ciljeva", rekao je DŽonsonov portparol, preneo je Rojters.

Vilijamson je prvi rekao da napušta funkciju ministra, nakon što je kritikovan zbog načina zatvaranja škola i ispita tokom pandemije kovida, a bio je i pod udarom ovog meseca, pošto je pomešao dvojicu crnih sportista - tvrdio je da se susreo sa Markusom Rašfordom, napadačem Mančester junajteda, a u stvari se susreo sa ragbistom Marom Itodžeom.

Kako je ranije rečeno iz kabineta DŽonsona, cilj rekonstrukcije je "ispravljanje regionalne nejednakosti" u Velikoj Britaniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.