Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2023, 13:39

Velika Britanija: Kazna za TikTok zbog zloupotrebe podataka dece

Kancelarija Poverenika za informacije Velike Britanije (ICO) saopštila je danas da je kaznila popularnu društvenu mrežu TikTok, koja će morati da plati 14,5 miliona evra zbog višestrukog kršenja britanskog zakona o zaštiti podataka, što uključuje i zloupotrebu podataka dece mlađe od 13 godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanija kaznila TikTok sa 12.7 miliona funti

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2023

LONDON - Regulator podataka Velike Britanije kaznio je TikTok sa 12.7 miliona funti zbog nekoliko kršenja pravila, uključujući zloupotrebu podataka djece.

Nastavak na Nezavisne Novine...

TikTok kažnjen zbog zloupotrebe podataka dece mlađe od 13 godina

Izvor: Informacija.rs, 05.Apr.2023, 10:09

Kancelarija poverenika za informacije (ICO) u Velikoj Britaniji kaznila je TikTok sa 12,7 miliona funti zbog kršenja zakona o zaštiti podataka, uključujući korišćenje ličnih podataka dece mlađe od 13 godina, bez saglasnosti njihovih roditelja. ICO je utvrdio da je TikTok dozvolio da 1,4 miliona...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.