Vekić: Voda u Užicu bezbedna za piće

Izvor: Blic, 20.Mar.2014, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vekić: Voda u Užicu bezbedna za piće

U vodi koju Užičani piju prema sinoćnim analizama ima 1 nematoda po litru, što znači da je voda ispravna za piće, izjavio je državni sekretar u Ministrastvu zdravlja Berislav Vekić, posle sastanka sa direktorima zdravstvenih ustanova i rukovodstvom Užica.

"Rezultati sinoćnog uzorkovanja pijaće vode pokazuju da je prisustvo nematoda za 70 do 90 odsto manje u odnosu na prvi uzorak koji je alarmirao javnost.Voda je fizičko-hemijski I biološki potpuno ispravna”, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Vekić.

On je najavio da će jedan od prioriteta biti sanitarna zaštita izvorišta Sušička vrela sa kojih se Užičani trenutno snabdevaju pijaćom vodom i najavio početak rekonstrukcije Fabrike vode.

“U Fabrici vode uradiće se promena filtera i 350 kubika kvarcnog peska.Grad Užice I Vodovod obezbedili su 27 miliona dinara za ove poslove”, izjavio je Vekić.

Vekić je naglasio i da se zbog aktuelne situacije sa algama, i sada nematodama, užička pijaća voda se kontroliše 6 puta mesečno,dok je zakonom predviđeno da se taj monitoring sprovodi 2 puta godišnje.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.