Vekić: Testirano oko 1.200 građana koji su radili samoprocenu, pozitivnih 30 odsto

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Apr.2020, 10:25

Vekić: Testirano oko 1.200 građana koji su radili samoprocenu, pozitivnih 30 odsto

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić izjavio je danas da je od oko 2.200 građana koji su posle testa samoprocene na prisustvo koronavirusa, pozvani u domove zdravlja, testirano njih oko 1.200 od kojih je pozitivnih bilo 30 odsto.

Vekić je za Radio televiziju Srbije kazao da najveći broj građana koji su popunjavali test dolazi iz Beograda, Novog Sada i Novog Pazara.

Po njegovim rečima, test samoprocene ima softversko rešenje kojim se vrši automatska >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << trijažna selekcija građana što zdravstvenim radnicima omogućava da jasno procene koje građane moraju odmah pozvati.

"Oni koji nemaju simptome se ne pozivaju a svi koji su dali podatke vezane za simptome, hronične bolesti ili operacije bili su kontaktirani od izabranog lekara nadležnog doma zdravlja posle čega se vrši procena da li je neophodno da se testiraju u domu zdravlja ili samo da se pridržavaju saveta lekara", kazao je državni sekretar.

Naveo je da svaki građanin u zavisnosti od simptoma, može više puta da popuni test kao i da svaki od 173 domova zdravlja u Srbiji ima jasan uvid u popunjenost tih testova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.