Izvor: B92, 01.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vekarić: Radi se o više predmeta

Beograd -- Bruno Vekarić potvrđuje da bi se haška optužnica protiv Kovačevića mogla naći pred domaćim sudovima.

Portparol Tužilaštva za ratne zločine napominje da taj slučaj nije isti onaj koji je Karla del Ponte, prilikom poslednje posete Beogradu, najavila da će biti ustupljen pravosuđu Srbije. "Taj jedan slučaj je predmet iz istrage i tu uvek treba praviti razliku. Predmet iz istrage je mnogo kompleksniji i obimniji i mnogo teži za domaće pravosuđe. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Međutim, sve stvari koje se dešavaju, nekada iza zatvorenih vrata, u razgovoru dva tužioca, ne idu uvek odmah u javnost. Tačno je da se radi o većem broju predmeta, što smo mi i naglasili. Radi se otprilike po redosledu kako oni stižu u proceduru domaćem pravosuđu", rekao je Vekarić.

Ako Haški sud odluči da slučaj Vladimira Kovačevića prepusti Tužilaštvu za ratne zločine, SCG bi bila prva zemlja u regionu koja bi jedan haški predmet dobila da vodi pred domaćim sudom, kaže Vekarić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.